Höstterminen startar vecka 34, måndag 21 aug.
2017-08-05 10:01
Hej!

Hoppas ni alla har haft en bra sommar, måndagen den 21 augusti drar judoträningen igång för hösten. Här är länk till höstens schema.

Nybörjargruppen startar måndagen den 4 september kl. 17.30.

Det är ingen träning i dojon den 27 augusti då den används för andra event, det finns möjlighet till träning i klubbstugan istället.

Välkomna!
Sommarträning under juni & augusti
2017-06-12 07:20

Första ordinarie träning enl. höstens träningsschema, måndagen den 21/8.

 

SOMMARTRÄNING

 

Juni månad, träning varje tisdag och torsdag,

18.00-20.00 i vår Dojo.

Start, tisdagen den 13/6.

 

Augusti månad, träning varje tisdag, 18.00-20.00

i vår klubbstuga vid ishallen.

Sista sommarträningen, tisdagen den 15/8.

 

Tänk på att det är mycket begränsade duschmöjligheter i klubbstugan.

 

Ingen träning under juli månad.

 

Trevlig Sommar!

En minnesvärd resa till Kodokan i Japan/Tokyo
2017-06-08 20:56

Det var en fantastisk upplevelse från första stund. Yutaka Kakinuma tog emot oss på hotellet torsdagen den 11 maj, vi bodde bara tio minuters promenad från Kodokan. Efter avklarad genomgång med Yutaka om upplägget för vår vistelse i Tokyo bytte vi om och firade Bengts födelsedag som är 11 maj.

 

Fredagen den 12 maj, var det dags att äntligen få besöka Kodokan. Vi fick hälsa på chefen för Kodokan, Motonari Sameshima och hela hans stab dvs. kansliet (se bild utanför Kodokan med en staty av Jigoro Kano). Därefter var det dags för rundvandring på alla sju våningar, kvällen avslutades med träning på 7e våningen. Träningen var uppdelad en ungdomsgrupp på en matta och damer på en matta. Vi höll till bland seniorer, 65 + lägsta grad 6e Dan en sådan underbar känsla att befinna sig bland alla dessa en fredag kväll.

 

Lördagen 13 maj, tidig avresa då vi skulle få vara med på en Kata tävling som var uttagning till Öppna Asiatiska samt VM. Fem olika Katas stod på programmet. Bland de tävlande fanns flera regerande VM mästare, när vi kommer in får vi sitta med vid domarborden. Innan tävlingen startar ropas vi fram och vi får vara med om Hälsnings öppningen MAGISKT GRYMT…..” (mycket reklam inför OS 2020 i Tokyo)        

 

Söndag 14 maj, blev det besök på f.d. OS byggnaden där Judon var med för första gången på programmet. Där fick vi uppleva Universitetsmästerskapet i Kendo, 89 skolor var representerade. Fantastiskt mycket intryck på kort tid en otrolig upplevelse.

 

Måndag 15 maj, vi besöker Kodokan Museum och hälsar på alla, Naoki Murata 8e Dan Chef kommer fram och hälsar efter att vi gått runt en stund på Museet. Vi hade turen att även hinna med att uppleva Sumo på högsta nivå under måndag eftermiddagen även detta var STORT att uppleva live. Sen blev det dags att tacka för allt och det var vemodigt att lämna efter alla upplevelser

 

Tisdag 16 maj, upp tidigt och ta sig till flyplatsen för en lång resa hem med många minnen för livet med i bagaget!

 

Bengt, Hans & Michael

Nya graderingar!
2017-06-08 20:08
Den 5 juni graderades Emil Stintzing till 2 kyu (blått bälte) och Johan Philis till 3 kyu (grönt bälte). Graderingen gjordes av Oscar Lindahl.

Stort Grattis!

Nyheter från våra grupper
Shoppen, 25/03 21:46